Zomerprogramma Oosterhuuzens Dialectkoor

Ook dit voorjaar en deze zomer is het Oosterhuuzens Dialectkoor weer te beluisteren bij een aantal mooie evenementen en festivals. Het zijn openbare evenementen en de toegang is (meestal) gratis.
Hier volgen de belangrijkste optredens van het koor in de komende periode.

De Voolijke Frans in Broek (Brummen)
Uitspanning de Vroolijke Frans staat uiteraard ook in de zomer van 2019 voor eten drinken en… cultuur.
Er is weer een goed gevuld en gevarieerd programma tot en met oktober met optredens en evenementen met elke twee weken op zondag gevarieerde optredens.
Op zondag 19 mei 2019 geeft het Oosterhuuzens Dialectkoor een koffieconcert bij De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat in Brummen. Het optreden begint om 11.00 uur en zal duren tot omstreeks 13.00 uur.

Korendag Spontaan in Angerlo
Het mannenkoor Spontaan in Angerlo organiseert al jarenlang een korendag in Angerlo.
De korendagen tijdens de braderie zijn inmiddels een begrip in de regio en worden door veel mensen bezocht. Het Oosterhuuzens Dialectkoor trad reeds enkele malen op tijdens deze korendagen.
Op zondag 26 mei treedt het koor opnieuw op in Angerlo. De korendag begint om 12.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Toegang is gratis.

Straatkorenfestival "Het Muzikale Landleven" in Luttenberg
Het 18e straatkorenfestival “Het Musikale Landleven” belooft weer een grote diversiteit aan koren.
In de loop van de jaren is aan het festival een braderie toegevoegd en zijn er diverse straattheateracts en demonstraties. Voorop blijft staan het optreden van de diverse koren op de 5 podia die in het dorp worden gepresenteerd. Het Oosterhuuzens Dialectkoor is dit jaar voor het eerst van de partij op dit festival.
Het straatkorenfestival in Luttenberg wordt gehouden op zondag 30 juni vanaf ca. 12.00 uur.

Het festival is geen shantyfestival met alleen maar zeemanskoren. De organisatie streeft naar een breed palet aan koren. Zo hebben ze dit jaar onder andere enkele popkoren:
popkoor Puur uit Haarle, popkoor Palet uit Luttenberg; popkoor Just4Fun uit Nieuw Heeten.
Naast deze popkoren krijgen toch ook een aantal traditionele mannenkoren zoals:
“Die Regghesangers” uit Nijverdal; De Pompedoers uit Heino.
Ook enkele specifieke koren:
Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen; Mannenkoor Spass Muss Sein, Duitstalig uit Nijverdal
maar ook een smartlappenkoor “Heerlijk Leed” uit Emmen en het vrouwenkoor EigenWiese uit Raalte.
Natuurlijk wordt het festival ook dit jaar weer georganiseerd door “De Stroatkjals” uit Luttenberg.

Korenfestival Food & Music in Beekbergen
Het preuvenement en korenfestival "Food & Music" wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in het centrum van Beekbergen. Naar verwachting zijn er dit jaar 6 deelnemende koren op 3 podia.
Het preuvenement en korenfestival wordt gehouden op zaterdag 20 juli 2019.  De aanvang van het korenfestival is omstreeks 16.00 uur en zal duren tot ca. 20.30 uur. Het Oosterhuuzens Dialectkoor is uiteraard ook weer te beluisteren op dit festival.

Stoomfestival "Terug naar Toen" bij VSM-station Beekbergen
Op het eerste volle weekeinde van september (7 & 8 september 2019) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".
In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld en is er een spoormarkt.  Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. De treinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. Een dagkaart kost € 19,50.
Op zaterdag 7 september is er 's middags vanaf 13.00 uur een optreden van het Oosterhuuzens Dialectkoor op station Beekbergen.

Repetities

De repetities van het koor zijn op dinsdagavond in de even weken (zie Agenda).
De repetitie-avonden beginnen om 20.30 uur en duren tot 22.15 uur.
Ze worden dinsdags gehouden in het bijgebouw bij het Dorpshuis aan het Oude Veen in Oosterhuizen. Mannen die interesse hebben mogen bij elke repetitie van het koor komen kijken, luisteren en meezingen.
Wie meer wil weten van het Oosterhuuzens Dialectkoor kan informatie krijgen bij secretaris Gerrit Hulshof, telefoon 055 301 1399. Alle verdere informatie is te vinden op deze website.

Podium te huur

Het Oosterhuuzens Dialectkoor beschikt over een eigen podium.
Het fraaie podium bestaat uit 12 delen met 3  verschillende hoogtes. Op elk podiumdeel is plek voor vier personen. Dus in totaal kunnen 48 personen op het podium staan.
De podiumdelen zijn heel gemakkelijk aan elkaar te koppelen.
Het podium is te huur en kan dus ook door andere koren worden gebruikt.
De huurprijs bedraagt € 75,- per dag; het podium moet dan wel worden afgehaald en terug gebracht.
Nadere informatie bij de secretaris: 055-3011399.

Privacyverklaring

Het Oosterhuuzens Dialectkoor verspreidt via deze website beeldmateriaal (foto’s of video’s) van optredens of andere evenementen van het koor. Op dit beeldmateriaal zijn in veel gevallen behalve koorleden ook toeschouwers in beeld gebracht. Het kan voorkomen dat iemand uit het publiek herkenbaar in beeld is gebracht. Een herkenbaar in beeld gebrachte persoon heeft te allen tijde het recht om zich te verzetten tegen publicatie van dergelijke beelden. Het Oosterhuuzens Dialectkoor zal in dat geval direct gehoor geven aan een verzoek (te richten aan de secretaris van het koor) om de betreffende beelden te verwijderen van de website.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor wil op die wijze de privacy borgen van leden/personen die dergelijke publiciteit willen vermijden en het koor zal zorgvuldig omgaan met eventuele klachten en verzoeken op dit punt.