Het 18e straatkorenfestival “Het Musikale Landleven” op zondag 30 juni 2019 in Luttenberg bracht weer een grote diversiteit aan koren op de 5 podia in het dorp.  De volgende koren traden op:  popkoor Puur uit Haarle, popkoor Palet uit Luttenberg; popkoor Just4Fun uit Nieuw Heeten;  “Die Regghesangers” uit Nijverdal; De Pompedoers uit Heino. En verder nog: Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen; Mannenkoor Spass Muss Sein, Duitstalig uit Nijverdal en smartlappenkoor “Heerlijk Leed” uit Emmen en het vrouwenkoor EigenWiese uit Raalte.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor deed voor het eerst mee aan dit festival.
Natuurlijk werd het festival ook dit jaar weer georganiseerd door “De Stroatkjals” uit Luttenberg.

Zondag 26 mei was er weer de traditionele korendag in Angerlo, georganiseerd door mannenkoor Spontaan.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor was ook weer van de partij. Een mooi festijn.

Op zondag 19 mei 2019 gaf het Oosterhuuzens Dialectkoor een koffieconcert bij Uitspanning De Vroolijke Frans in Broek (Brummen).
Een mooi buiten optreden met een goede publieke belangstelling.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor gaf op 13 april 2019 onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart haar jaarlijkse uitvoering in Het Boshuis in Klarenbeek. Voor een volle zaal van zo'n 400 enthousiaste mensen werd door het koor een prachtig optreden verzorgd. Door de keuze van het repertoire was het een heel gevarieerd programma; luisterliedjes werden afgewisseld door vlotte nummers. De koorleden waren op hun best en zongen de liedjes met volle overgave en groot enthousiasme. De muzikale begeleiding was voortreffelijk en heel mooi in balans met de zang van het koor.
Het gastoptreden van zanger / entertainer "Kappie" uit Markelo was ook een groot succes.
Kortom: het was een ouderwets gezellige avond waarbij het Oosterhuuzens Dialectkoor zich op een uitstekende wijze heeft gepresenteerd. Geen wonder dat er na afloop uitsluitend zeer positieve reacties van  bezoekers waren te horen.

(klik op foto voor vergroting)

Het Oosterhuuzens dialectkoor trad op 22 maart 2019 op in Zorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. De avond was georganiseerd door Oranjevereniging Maxima in Wapenveld en was bestemd voor alle oudere inwoners van Wapenveld. Het werd een gezellige avond in een goed gevulde zaal.